Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prenent model de Mallorca en la valorització de la pedra

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell és representat aquests dies a Mallorca a la “Jornada d’intercanvi d’iniciatives de valorització econòmica del patrimoni de la pedra” per conèixer polítiques institucionals a favor de la protecció d’aquest patrimoni reconegut com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

DIMARTS 22 OCTUBRE 2019

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell és representat aquests dies a Mallorca a la “Jornada d’intercanvi d’iniciatives de valorització econòmica del patrimoni de la pedra” per conèixer polítiques institucionals a favor de la protecció d’aquest patrimoni. L’acció s’emmarca en el projecte impulsat pel Consell Comarcal de les Garrigues des del 2017 amb cofinançament del Servei d’Ocupació de Catalunya i que, entre altres, compta amb suport dels consells comarcals de l’Urgell i el Segrià, per tal de fomentar la pedra seca -reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat- com a un element turístic i econòmic per aquests territoris.

A la comarca del Pla d’Urgell, també s’han dut a terme altres activitats relacionades amb aquest projecte innovador i s’han fet a través de l’Institut Mollerussa, que imparteix un cicle formatiu de grau mitjà de pedra natural únic a Catalunya. Pel que fa entorns urbans, al Pla d'Urgell es poden observar zones porxades de pedra als municipis de Vilanova de Bellpuig, Barbens o Linyola.