Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Primera guia comarcal sobre llenguatge inclusiu i no sexista als documents admistratius

Amb la col·laboració de tots els ajuntaments de la comarca, s'ha editat un resum de recomanacions en favor d'un llenguatge amb major perspectiva de gènere

DIMARTS 08 MARÇ 2022

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell, amb la col·laboració de tots els ajuntaments, ha preparat una guia de llenguatge inclusiu i no sexista en la documentació administrativa de l'Administració local que recomana fórmules en favor d'un llenguatge amb major perspectiva de gènere. La redacció d'aquest document ha comportat la revisió d'oficis, actes de ple, etc dels ajuntaments col·laboradors. En alguns casos,  aquest document de treball proposa l'ús de substantius genèrics, en altres l'aplicació de la flexió de gènere, etc.

Per passar de la teoria a la pràctica, des del Servei d'Informació i Atenció a les Dones -promotor de l'iniciativa- s'ha fet formació al personal dels ajuntaments i, properament, es farà també als del Consell. 

Aquesta guia es podrà consultar en breu i estarà a disposició de tots els consistoris de la comarca. Aquest dimarts, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Dones, se n'ha fet la presentació al Consell Comarcal, amb la participació del president Rafel Panadés; la coordinadora de Serveis Socials, Lourdes Fort; i la tècnica del SIAD, Mar Torrent.