Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Publicades les bases del 22è Premi de Poesia Maria Mercè Marçal

Panadés: “La Cultura és un motor de transformació social i de dinamització econòmica i ens sentim orgullosos de contribuir-hi des del Consell perquè la dimensió del Maria Mercè Marçal és d’àmbit nacional avui en dia”.

DIJOUS 25 JULIOL 2019

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha publicat les bases de participació al 22è del Premi de Poesia Maria Mercè Marçal i rebrà originals fins al 29 de novembre de 2019, segons preveuen les bases en exposició al tauler electrònic. Està considerat un dels certàmens amb més consolidació dins del panorama de les lletres catalanes i el nombre d’exemplars a concurs constata aquesta projecció.  En la  darrera edició, el jurat va valorar 90 obres. 

Per al president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés “la Cultura és un motor de transformació social i de dinamització econòmica i ens sentim orgullosos de contribuir-hi des del Consell perquè la dimensió del Maria Mercè Marçal és d’àmbit nacional avui en dia”.

El jurat del Premi de Poesia Maria Mercè Marçal està format per Jordi Pàmias, Jaume Pont, Àngels Marzo, Joan Cornudella i Ramon Rubinat, tots ells de reconegut prestigi en el món de la literatura en llengua catalana.

La dotació econòmica del premi és de 3.000 euros i l’obra guanyadora es publica a la col·lecció La Suda de Pagès Editors. Per a més informació sobre les bases, podeu consultar el tauler electrònic del web www.plaurgell.cat.

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell va crear el Premi de Poesia Maria Mercè Marçal l’any 1999 com a reconeixement pòstum a l’escriptora que li dona nom, i que visqué a la comarca, al municipi d’Ivars d’Urgell.

La guanyadora de la darrera edició fou l’autora de Xàtiva Consol Martínez amb l’obra Ingravideses. La cerimònia d’entrega, celebrada el passat mes de febrer, fou presidida per la llavors Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Laura Borràs. 

La data per fer públic el veredicte de la vint-i-dosena edició es donarà a conèixer més endavant.