Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rafel Panadés, president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell per a la legislatura 2019-2023

Panadés, alcalde del Poal, presidirà l’ens comarcal durant la legislatura 2019-2023

Rafel Panadés, president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell per a la legislatura 2019-2023
Rafel Panadés, president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell per a la legislatura 2019-2023

DIMARTS 09 JULIOL 2019

Aquest dilluns, 8 de juliol, s’ha celebrat l’acte de constitució del Consell Comarcal del Pla d’Urgell per a la legislatura 2019-2023. Un cop constituïda la meda d’edat, amb el Conseller Electe de més edat, el sr. Joan Reñé i Huguet, i amb el de menys edat, el sr. Bernat Ramon i Pedrós, es van presentar les candidatures. ERC-AM no va presentar-ne cap mentre que la portaveu de JxCAT, Rosalia Carnicé, presentava la candidatura de Rafel Panadés.

Un cop presentades, es van iniciar les votacions per a l’elecció del president de l’ens comarcal. Els 19 consellers van dipositar la papereta a l’urna i tot seguit es va realitzar l’escrutini. El resultat de la primera votació va donar empat, nou vots en blanc i nou a favor de Panadés, fet que obligava a realitzar una segona votació. La mesa d'edat, que estava presidida per l'alcalde de Fondarella va manifestar que s'havia arribat a un acord per fer la segona votació a mà alçada per tal d’agilitzar el tràmit.

Així doncs, Rafel Panadés, s’ha nomenat president després de dues votacions a causa de l'absència del conseller del grup JxCat, representant de l'Ajuntament d'Ivars d'Urgell, Jacint Planell, i l’abstenció, en segona votació, dels consellers d’ERC-AM.

Tot seguit, i un cop nomenat president, Rafel Panadés, va lliurar la insígnia del Consell Comarcal als nous Consellers, que aquesta legislatura seran 11 consellers nous.

Finalment, el nou president de l’ens comarcal, va dirigir unes paraules al públic assistent.

L’acte va finalitzar amb un refrigeri.