Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Resum d’afectacions per les pluges a la comarca del Pla d’Urgell

Els termes municipals amb major afectació en camins locals han estat els de Miralcamp, Vilanova de Bellpuig, Sidamon, Fondarella, Torregrossa, Barbens i el Poal. Un total de 16 rutes escolars suspeses i inundacions en 3 de les estacions d'aigües residuals

DIMECRES 23 OCTUBRE 2019

Les pluges d’aquesta passada nit a la comarca del Pla d’Urgell han comportat la suspensió de 16 de les 23 rutes de transport escolar, amb afectació a 531 escolars. Els aiguats també han tallat una desena de camins locals asfaltats, dues carreteres (L-200 a Mollerussa i N-II a Fondarella) i s’ha interromput el trànsit per la línia R-12 entre Mollerussa i Bell-lloc d’Urgell. Les precipitacions -amb registres acumulats en les darreres hores de 158,4 mm a Castellnou de Seana, 150,7 mm a Mollerussa, 145,3 mm a Golmés i 141,6 mm al Poal, segons Meteocat- han provocat el desbordament dels rius Corb i Ondara. Tres de les estacions depuradores d’aigües residuals del Pla d’Urgell, concretament les EDAR de Fondarella, Torregrossa i Linyola s’han inundat per l’excés de cabal. Els termes municipals amb major afectació han estat els de Miralcamp, Vilanova de Bellpuig, Sidamon, Fondarella, Torregrossa, Barbens i el Poal.

En roda de premsa, el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, ha alertat que la situació no és previst que es comenci a normalitzar fins ben entrada  la tarda perquè, si bé no plogui, caldrà absorbir l’aigua procedent de comarques com les Garrigues. Panadés ha posat en valor la col·laboració des de primera hora amb els diferents cossos d'emergències i protecció civil i els ajuntaments; també ha destacat la celeritat dels tècnics comarcals en coordinar-se amb els diferents serveis afectats. En la roda de premsa també hi eren presents el gerent de l’ens, Carles Esquerda, i el tècnic Jordi Ricard.