Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tallers als centres escolars per conscienciar sobre l'economia circular en l'àmbit del residus

En total són 40 tallers, 27 a escoles i 13 a instituts, i arribarà a 819 alumnes aproximadament. Els tallers es faran fins a mitjans de desembre.

DIMARTS 31 OCTUBRE 2023

Aquest mes d’octubre s’han iniciat els tallers que el Consell Comarcal del Pla d’Urgell ofereix per a tots els alumnes de 5è de primària i de 1r d’ESO del Pla d’Urgell. En total són 40 tallers, 27 a escoles i 13 a instituts, i arribarà a 819 alumnes aproximadament. Els tallers es faran fins a mitjans de desembre.

L’objectiu de l’activitat didàctica “CAPgira, matèries de primera x productes excepcionals" consisteix en posar en valor els productes que podem fer amb les matèries primeres provinents dels residus. Aquest nou enfocament introdueix els principis de l’economia circular, així com les tendències emergents que recuperen els hàbits de consum basats en l’estalvi de matèries primeres. Per tant, s’aborda la temàtica dels residus des d'una nova perspectiva, on s’expliquen històries innovadores, es mostren productes sorprenents per veure i tocar, s’emfatitza la creativitat i emprenedoria de la gent jove i es dona una mirada positiva cap al futur.

 Per altra banda, al llarg d’aquest mes el Consell Comarcal també entregarà als centres escolars papereres de cartró, cubells i contenidors per facilitar la recollida selectiva a les seves instal·lacions (pati, aules, menjador...).