Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tres joves universitaris s'incorporen en pràctiques a Comunicació, Habitatge i Secretaria del Consell

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell s’ha acollit al programa "Foment de l’ocupació de persones joves. Joves en pràctiques 2023" per tal de fomentar l’ocupació juvenil a més de donar l’oportunitat a persones menors de trenta anys i titulades recentment.

Els tres joves en pràctiques i el vicepresident del Consell, Jordi Martínez Atero
Els tres joves en pràctiques i el vicepresident del Consell, Jordi Martínez Atero

DIMARTS 05 MARÇ 2024

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell s’ha acollit al programa "Foment de l’ocupació de persones joves. Joves en pràctiques 2023" per tal de fomentar l’ocupació juvenil a més de donar l’oportunitat a persones menors de trenta anys i titulades recentment. Concretament, s’ha contractat a tres joves durant un any, que donaran suport administratiu i tècnic a les àrees de Comunicació, Secretaria i Habitatge del Consell Comarcal a jornada completa. Així mateix, cadascun dels joves en pràctiques disposa d’un tutor o tutora que els acompanyarà en el seu procés d’aprenentatge i també els ajudarà a integrar-se dins del funcionament de l’Administració.

 

Mitjançant aquesta convocatòria del SOC s'incentiva la contractació de persones joves beneficiàries del programa de Garantia Juvenil a Catalunya, per tal que obtinguin una experiència laboral adequada al seu nivell d’estudis o formació.

 

Aquest programa s’ha dut a terme al Pla d’Urgell anualment des de l’any 2016, sense comptar l’any 2022 que no hi va haver convocatòria, i "la gent jove ha de valorar aquestes oportunitats i les institucions han de tenir l'exigència d'oferir-les", tal com ha indicat el vicepresident de l'entitat Jordi Martínez Atero, ja que pel Consell Comarcal han passat 18 persones joves formant-se i donant suport a les diferents àrees, de les quals 3 d’elles s’han preparat i superat processos selectius i ara treballen al Consell.

Aquest programa està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i amb el cofinançament del 40% del Fons Social Europeu Plus.