Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un pla per a la recuperació socioeconòmica de la comarca

Els expedients de regulació temporal d'ocupació al Pla d'Urgell a causa de la pandèmia afecten 2.700 treballadors; la memòria que ha començat a elaborar el Consell Comarcal es concretarà amb el suport i les aportacions de les alcaldies

DIMARTS 02 JUNY 2020

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell, a través de l'Àrea de Promoció Econòmica, ha iniciat els treballs per acollir-se al decret llei 16/2020 de mesures urgents per fer front a la COVID_19 i prepara una pla per a concretar objectius, estratègia i accions per impulsar la comarca i mitigar l'impacte de la crisi social i econòmica provocada per la pandèmia. Des del Consell s'ha informat les alcaldies d'una proposta inicial de pla d'accions que, a grans trets, es preveu que graviti al voltant de tres eixos vectors: ocupació, consum de proximitat i transició energètica. I un component comú basat en les singularitats pròpies de la comarca. El primer document de treball contempla un pressupost superior als 100.000 euros perquè el Consell es pugui dotar d'eines que permetin fer la implementació i el seguiment de les mesures que s'acabin decidint a nivell comarcal. Algunes de les iniciatives que ja s'hi apunten fan referència a la creació d'una plataforma de serveis de proximitat, especialment per a la gent gran; accions per incentivar l'habitatge compartit i mecanismes per fomentar l'ocupació de qualitat a la comarca.

En la roda de premsa d'aquest dimarts, el president de l'ens, Rafel Panadés, ha posat l'accent en la necessitat d'aquest impuls comarcal en l'àmbit econòmic i també en el social. Panadés ha recordat que durant els 2 primers mesos de la pandèmia des de l'Àrea de Serveis a les Persones s'han fet més de 1.400 actuacions relacionades amb situacions de vulnerabilitat agreujades o comportades per aquesta crisi sanitària. El nombre de treballadors del Pla d'Urgell afectats per un ERTO ha arribat fins als 2.700 en aquests dos mesos i mig. En aquest context també cal tenir en té en compte que l’atur registrat a la comarca es va situar en 1.697 persones el passat mes d’abril i la contractació va experimentar un fort descens amb una caiguda del 62% respecte del mes d’abril de l'any anterior, tal com ha explicat Joan Torrent, coordinador de Promoció Econòmica al Consell Comarcal. 


Una demanda vigent

Així mateix, el president de l'ens ha fet esment de les comunicacions que són vitals per a l'economia del Pla d'Urgell i ha posat en valor que la demanda d'un tercer carril a l'autovia A2 és vigent i s'inclourà en el contingut d'aquest pla que estarà enllestit en el termini de dos mesos.