Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Visita del President al camp de treball de joves a l'Estany d'Ivars i Vila-sana

Per Carles Palau, l'experiència és positiva perquè "exporta el Pla d'Urgell arreu del País, la gent coneix la nostra comarca, tant el jovent, que podrà explicar com serà la seva experiència, com els familiars que hi interactuaran".

Fotografia dels participants amb representants insittucionals i organitzadors del camp de treball
Fotografia dels participants amb representants insittucionals i organitzadors del camp de treball

DIVENDRES 28 JULIOL 2023

El president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Carles Palau, ha visitat aquesta setmana el camp de treball de joves que la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament d'Ivars d'Urgell han organitzar per aquest estiu a l'Estany d'Ivars d'Urgell i Vila-sana. 

Per Palau, l'experiència és positiva perquè "exporta el Pla d'Urgell arreu del País, la gent coneix la nostra comarca, tant el jovent, que podrà explicar com serà la seva experiència, com els familiars que hi interactuaran". 

En total, la Generalitat ha organitzat 18 camps de treball arreu de Catalunya, amb més de 300 participants de 15 a 18 anys, tal com ha explicat la Directora General de l'Agència Catalana de Joventut, Laia Girós, en atenció als mitjans de comunicació. 

Concretament, són activitats de voluntariat que consisteixen en realitzar projectes i serveis en una comunitat que acull el grup de joves. Cada participant es compromet, de manera individual o en grup, i de forma desinteressada, en participar en el treball proposat (ambiental, social, patrimonial, arqueològic, cultural...) a canvi de la pernoctació, la manutenció i de poder gaudir d’activitats de lleure educatiu.

A la visita, també hi han assistit la regidora  de Joventut d'Ivars d'Urgell, Maite Ramon; el regidor d'aquest municipi, Pau Olivares; l'alcalde de Vila-sana, Jaume Caballé; la coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Joana Terré, la tècnica de l'Oficina Jove del Pla d'Urgell, Laura López, i Lluís Nadal, en representació de la cooperativa Lleure Quàlia. 

En un altre ordre de temes, el president del Consell Comarcal també s'ha referit a la situació de sequera i a la preocupació general que hi ha tant pel que fa a l'afectació a la pagesia com a l'Estany d'Ivars i Vila-sana, que es nodreix de l'aportació d'aigua dels Canals d'Urgell.