Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Visita del president Panadés a Vila-sana

Reunió amb l'alcalde Joan Sangrà i trobada amb reponsables de l'enyingeria Ecobiogàs, empresa que participa en una experiència novedosa a partir de purins: la conversió de biogàs en biometà i el seu ús com a combustible per a vehicles

Moment de la reunió a l'empresa Biogàs
Moment de la reunió a l'empresa Biogàs

DIJOUS 05 DESEMBRE 2019

El President del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Rafel Panadés, ha visitat aquest dimecres el municipi de Vila-sana i s'ha entrevistat amb el seu alcalde i també vicepresident segon del Consell, Joan Sangrà. En la reunió, s'ha posat sobre la taula aspectes relacionats amb els serveis que ofereix l'ens comarcal als municipis, així com també, les potencialitats turístiques de la comarca. Vila-sana, conjuntament amb les Borges Blanques, és promotora d'un nou producte turístic: la ruta de l'oli i de l'aigua, que combina patrimoni, natura, cultura i gastronomia del Pla d'Urgell i de les Garrigues en una sortida de cap de setmana. A Vila-sana, la ruta contempla la visita a l'Estany d'Ivars i Vila-sana i també al Centre d'Immersió de Vila-sana (CIM), entre altres punts d'interès. 

Durant la visita, Panadés també s'ha reunit  amb responsables de l'empresa Ecobiogàs, enginyeria del municipi que participa en una experiència capdavantera juntament amb Seat i amb cofinançament de la Comissió Europea. A partir de dejeccions ramaderes, a la planta de Vila-sana s'extreu biometà que s'està provant amb èxit com a combustible per a turismes.  Precisament, l'empresa Ecobiogàs exposarà la seva experiència sobre les plantes de biogàs en el sector ramader en la jornada que se celebrarà el dia 16 de desembre al centre CIM de Vila-sana i que té l'IRTA entre els organitzadors. 

A la imatge, el president amb Àngel Porta, d'enginyeria Ecobiogàs; Joan Sangrà, alcalde de Vila-sana, i Carles Esquerda, gerent del Consell Comarcal del Pla d'Urgell.