Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació i Cultura

Els horaris, les parades i les rutes per al curs 2022/2023 es publicaran quan es disposi de la informació. Els horaris del curs escolar 2021/2022 es poden consultar a l'apartat notícies d'aquest web.
El Consell Comarcal del Pla d'Urgell té assignada la gestió del servei de menjador escolar a través del conveni signat amb el Departament d'Ensenyament. Actualment, la gestió dels menjadors escolars d'11 escoles és amb l'empresa Alessa Catering Services. Aquestes escoles són: CEE Siloé, Escola Mare de Déu de l'Horta d'Ivars d'Urgell, Escola Sant Roc de Barbens, Escola El Roser del Poal, Escola Mossèn Ton Clavé de Vila-sana, Escola La Bassa de Torregrossa, Escola Arnau Berenguer del Palau d'Anglesola, Escola Sant Miquel de Miralcamp i Escola l'Estel de Castellnou de Seana. I així mateix, el Consell Comarcal té 8 convenis de gestió indirecta amb l'Ajuntament de Fondarella, per l'escola Minyons d'Urgell, i les AMPES de les escoles Pompeu Fabra de Mollerusa, Ignasi Peraire de Mollerussa, Les Arrels de Mollerussa, Ramon Farrerons de Bell-lloc d'Urgell, Joaquim Palacín de Bellvís, El Timó de Sidamon i Marinada de Vilanova de Bellpuig. La vigència d'aquests contractes i convenis és d'un any (curs 2022-2023) amb possibilitat de pròrrogues.

Les dates de presentació de sol·licituds són del 6 de juny al 4 de juliol de 2024 ambdós inclosos.

Formulari de sol·licitud
Sol·licitud
Bases dels ajuts

Per a tramitar per internet
Cal un servei d'identificació digital reconegut: idCAT Mòbil, certificat digitalCl@ve.

Per a tramitar presencialment
Es pot presentar presencialment al Consell Comarcal del Pla d’Urgell o bé als ajuntaments dels municipis durant els dies on hi hagi organitzats els punts d’atenció i informació per les beques.

Descarregar la sol·licitud per a tramitació presencial
Punt d’atenció i informació a les famílies

Requisits previs
Podrà sol·licitar l’ajut de menjador escolar, l’alumnat que reuneixi els requisits següents:
a) Estar matriculat en centres educatius del Pla Urgell sostinguts amb fons públics i, més concretament, en els cursos:
1. segon i tercer dels ensenyaments de primer cicle d’infantil, en aquelles escoles de titularitat de la Generalitat on s’hagi implantat,
2. qualsevol dels cursos dels ensenyaments de segon cicle d’educació infantil i d’ensenyaments obligatoris, durant el curs corresponent a la convocatòria.
b) No tenir el servei de menjador amb caràcter gratuït
c) No estar en acolliment residencial
d) Fer ús del servei de menjador.
Excepcionalment, l’alumnat amb escolarització compartida podrà tenir dos ajuts, els quals, en conjunt, no podran superar el nombre dies lectius totals del curs escolar.
Per obtenir la condició de beneficiari cal acreditar el compliment dels requisits establerts a l’article 13.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, en base al reglament de subvencions.

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell impulsà la primera edició del Premi de Poesia Maria-Mercè Marçal l’any 1999 com a tribut pòstum a la poetessa, que morí a l’edat de 45 anys. Marçal sempre havia professat amb orgull la seva pertinença al municipi d’Ivars d’Urgell. El Premi és una clar compromís de la comarca per la llengua i la cultura catalanes i un excel•lent element de difusió de l’obra d’una de les millors escriptores dels nostres temps. El poemaris guanyadors s’han publicat dins la col•lecció La Suda, d’editorial Pagès Editors, i tenen l’aval del seu prestigiós jurat. Sobre la convocatòria i les bases de cada edició, podeu consultar el tauler electrònic del Consell Comarcal del Pla d’Urgell. El veredicte de cada edició es fa públic durant els primers mesos de l’any.
Els treballs s'han d'adreçar al Consell Comarcal del Pla d'Urgell, fins el 2 de desembre de 2022.

application/pdf BASES 25 PREMI MMARÇAL 18102022.pdf — 573 KB

El 13 de setembre de 2006 es va signar el conveni de construcció de l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell (ACPU) de la Xarxa d’Arxius de la Generalitat de Catalunya. L’ACPU va ser inaugurat el 22 de desembre de 2009. La seva principal missió és la de tractar, preservar, conservar, difondre i assessorar sobre el patrimoni documental de la comarca. L’edifici de nova planta és singular tant des del punt de vista arquitectònic com arxivístic.

 

L'Arxiu té una superfície útil de 1.042 metres quadrats, distribuïts en dues plantes, amb una capacitat per instal·lar uns 8.400 metres lineals de documentació, amb 4 dipòsits documentals, un dipòsit de suports especials; i un dipòsit de grans formats. La sala de consulta té una capacitat per a 12 usuaris/es, una biblioteca auxiliar, uns espais d'accés restringit com la sala de desinsectació i desinfecció, una sala de recepció i tria, una sala de classificació i una aula polivalent amb capacitat per a 50 persones.

Conferències, actuacions musicals i presentacions de llibres són algunes de les activitats que l'Àrea de Cultura del Consell programa anualment als municipis de la comarca amb el suport de l'Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.

Actualment no hi ha elements dins d'aquesta carpeta.

Aquesta adreça us donarà accés directe al formulari que està publicat al tauler electrònic del Consell

L'adreça de l'enllaç és: https://tauler.seu.cat/pagDetall.do?idEdicte=365853&idens=8102710007