Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell impulsà la primera edició del Premi de Poesia Maria-Mercè Marçal l’any 1999 com a tribut pòstum a la poetessa, que morí a l’edat de 45 anys. Marçal sempre havia professat amb orgull la seva pertinença al municipi d’Ivars d’Urgell. El Premi és una clar compromís de la comarca per la llengua i la cultura catalanes i un excel•lent element de difusió de l’obra d’una de les millors escriptores dels nostres temps. El poemaris guanyadors s’han publicat dins la col•lecció La Suda, d’editorial Pagès Editors, i tenen l’aval del seu prestigiós jurat. Sobre la convocatòria i les bases de cada edició, podeu consultar el tauler electrònic del Consell Comarcal del Pla d’Urgell. El veredicte de cada edició es fa públic durant els primers mesos de l’any.

Actualment no hi ha elements dins d'aquesta carpeta.

El 13 de setembre de 2006 es va signar el conveni de construcció de l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell (ACPU) de la Xarxa d’Arxius de la Generalitat de Catalunya. L’ACPU va ser inaugurat el 22 de desembre de 2009. La seva principal missió és la de tractar, preservar, conservar, difondre i assessorar sobre el patrimoni documental de la comarca. L’edifici de nova planta és singular tant des del punt de vista arquitectònic com arxivístic.

 

L'Arxiu té una superfície útil de 1.042 metres quadrats, distribuïts en dues plantes, amb una capacitat per instal·lar uns 8.400 metres lineals de documentació, amb 4 dipòsits documentals, un dipòsit de suports especials; i un dipòsit de grans formats. La sala de consulta té una capacitat per a 12 usuaris/es, una biblioteca auxiliar, uns espais d'accés restringit com la sala de desinsectació i desinfecció, una sala de recepció i tria, una sala de classificació i una aula polivalent amb capacitat per a 50 persones.

Document Actions