Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Centre de distribució d'aliments

El Centre de Distribució d'Aliments del Pla d'Urgell vol facilitar aliments bàsics a persones i famílies que tenen dificultats econòmiques per cobrir adequadament les seves necessitats d'alimentació.

El projecte neix de la suma d'esforços d'institucions públiques, de les entitats del tercer sector i de la societat civil. El centre pretén dignificar els tradicionals sistemes de lliurament d'aliments, amb la regulació  de les entregues i facilitant  que les persones puguin escollir el tipus de productes de la cistella. Garantint els aliments bàsics mínims per a una alimentació equilibrada.

Els professionals dels serveis socials bàsics són els responsables de la derivació de les persones beneficiàries al centre, amb l'aplicació dels  criteris de valoració i derivació establerts en el reglament regulador del servei.

Es treballa per afavorir la corresponsabilitat dels participants mitjançant  la possibilitat de confeccionar la seva pròpia cistella i amb la realització de tallers de formació en temes de foment de l'autonomia de les persones. També es promouen des del centre: el voluntariat social i el foment de la solidaritat del món empresarial

Al Pla d'Urgell a 31 de desembre de 2018  hi ha 1904 persones que es beneficien d'aquest servei.