Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Museu de l'Aigua - Espai Cultural Canals d'Urgell

L'Espai Cultural dels Canals d'Urgell és un centre d'interpretació on s'explica d'una manera amena i didàctica com s'ha transformat el territori gràcies a la construcció dels canals d'Urgell.

Per poder entendre el paisatge i la mentalitat de la gent que viu en aquest "Urgell" que abraça cinc comarques (la Noguera, l'Urgell, el Pla d'Urgell, les Garrigues i el Segrià), no podem deixar de visitar aquest espai.

Durant la visita farem un viatge en el temps que ens traslladarà 150 anys enrere, i hi veurem com va ser l'abans, el durant i el després de la construcció dels canals i com els nostres avantpassats van viure tot aquest procés de canvi. Iniciarem el nostre recorregut al clot del Dimoni; així era coneguda aquesta terra fa gairebé dos segles degut a la seva extrema aridesa.

Ens endinsarem en la construcció d'aquesta obra amb la infraestructura hidràulica més important del segle XIX i, finalment, ens submergirem en un indret verd ple de vida, fruit de l'afany de la gent de la terra. L'aigua va modificar socialment i econòmicament aquestes terres, però no va ser pas un procés fàcil... Els canvis necessiten temps, paciència i esforç.

Gràcies a la tenacitat humana de les persones que hi vivien s'ha fet possible el somni de l'aigua.

SERVEIS

  • Exposicions temporals.
  • Auditori.
  • Oferta educativa amb propostes didàctiques adaptades a tots els nivells.
  • Espai exterior amb jardí.
  • Aparcament propi.
  • Oficina de turisme amb productes d'exposició de la comarca